Resa och boende

Viktigt! Tänk på att inte boka flyg och boende innan din anmälan är bekräftad!

Under turistsäsongen kan paket med resa och boende till Ierapetra bokas hos resebolag som till exempel Ving, Apollo. Deras transfer tar något längre tid pga att de ska lämna på hotell på väg ner till Ierapetra.

Flyg kan bokas reguljärt eller via charterbolag eller kombination. Kom ihåg att alltid boka flyget med ett avbeställningsskydd! Närmaste största flygplats är Heraklion och det går också bra att flyga till Sitia. Flyger du till Chania så tänk på att Kreta är en stor ö. Du kan behöva övernatta innan du reser ner till Ierapetra.

Transfer från flygplatsen i Heraklion till Ierapetra tar cirka 1,5 tim med taxi. Det är också möjligt att åka med lokalbuss vilket tar något längre tid. Bussar går inte sen kväll och natt.

Boende kan sökas och bokas på internet. Det finns hotell och lägenheter som har öppet året runt. Eftersom vandringarna utgår från Ierapetra är det mest praktiskt och bekvämt att bo där. Väljer du ett boende utanför staden tar du dig själv med taxi eller buss (till självkostnadspris) till och från Ierapetra.

Jag ger gärna tips om flyg och boende!

För mer information och frågor kontakta mig på epost ia.lofquist@live.com