Referenser

Några vandrarröster

Ringde Ia när jag var framme. Hon tog mej med på en stadsrundtur, vilket jag uppskattade, trevligt att få lite info. Hon var mycket punktlig dagarna vi vandrade, berättade mycket, vad vi såg osv. Trevliga pauser med vår medhavda frukt och dryck. Hade mycket bakgrundsinformation, när vi besökte byar och kloster. Efter varje vandring kom vi alltid till en liten by med trevliga ställen att äta lunch på. Hon har verkligen etablerat sej i Ierapetra. Jag rekommenderar varmt att vandra med henne, det är oförglömligt.
Ann-Margreth Lundquist

Vandringarna tyckte jag väldigt mycket om. Jag tyckte om variationen mellan dem, att slippa gå med egen karta, bara att hänga med. Ia berättade mycket om området och det känns som att hon vet vad hon talar om, hon har erfarenhet och jag litar på hennes kunskaper. Sedan var det himla mysigt med luncherna! Man känner sig lite mer ”inkluderad” när man har Ia med som kan lite av språket och är ”kändis” i byn. Besöket hos Yannis och hans fru i Monastiraki var också himla trevligt.
Kristina Ander

Vandringsveckan är jag jättenöjd med och att alla vandringarna var så olika sinsemellan. Jag tycker att det var en mycket prisvärd vecka och det var roligt att se alla små byar. Avslutningsluncherna var mycket trevliga och goda.
Betalningen var smidig. Ierapetra är jättejättemysigt!
Som sagt: en toppenvecka och jag kan tänka mig flera vandringsdagar nästa gång!
Lisa Brissman

Lätt att hitta och ta del av information, som stämmer, om vandringarna på din hemsida inför bokning av resan. Allt från utrustning till upplägg på de olika vandringarna. Jag uppskattade mycket att de 4 vandringsdagarna bjöd på olika upplevelser med olika upplägg och fantastiska utsiktspunkter. Intressant med de historiska inslagen vid besök i kloster och kapell och i dina historiska berättelser under vandringarna, fortsätt med dem! Toppen att dagsvandringarna avslutas med besök i någon bergbys taverna med god genuin grekisk mat och ett glas kallt vitt vin, som vi förtjänat efter en del utmaningar under vandringarna i bergen. Jag gillade verkligen känslan av att få en del utmaningar under vandrandet.
Ia är rutinerad och lyhörd för mig som vandrare under dagarna! Kände mig aldrig obekväm. Jag återvänder gärna för nya vandringar i bergen på sydöstra Kreta med henne som guide!
Gudrun Nordin

Jag är så nöjd med våra vandringar och trevliga måltider. Jättefint att komma ut i byarna och besöka restauranger där. Vandringen tvärs över Kreta var underbar och väldigt kul att få ett skriftligt bevis på denna bedrift. Jag är 100 % nöjd.
Lotta Lalér

Är ni sugna på att vandra på Kreta vill jag gärna rekommendera er att kontakta Ia Löfquist på sydöstra Kreta. Ia har under flera år letat upp och skapat sina egna leder. Jag vandrade med Ia under 4 dagar i slutet av september. Över berg och dalgångar med alla vildväxande och doftande örter, genom bergsbyar där vi även stannade till och rastade, vi besökte kloster och jag fick se en sida man nog lätt kan missa om man inte har med en guide. Ia är påläst om det mesta och det var en avslappnad skön stämning när vi gick. En av dagarna korsade vi Kreta och detta firade vi med middag på kvällen och mottagande av diplom.
Tove Wellrath Hasslebäck

Det är en ofantlig lycka att fått kommit i kontakt med Ia som tog mig med på mitt livs vandring – från Libyska havet i söder till Egeiska havet i norr. En vandring längs med grusvägar som förgylldes av kapell och små byar, som tog oss högt upp så det bördiga slätten kunde breda ut sig och bergen torna upp sig på motsatt sida. Så fantastiskt att bara få gå och insupa allt och veta att Ia tog mig tryggt tvärsöver ön.
Jag kommer tillbaka och då ska hon få ta mig högt upp i bergen. Jag längtar redan.
Jeanette Riisblommor oleander flowers crete kreta