Referenser

Några vandrares röster

Lätt att hitta och ta del av information, som stämmer, om vandringarna på din hemsida inför bokning av resan. Allt från utrustning till upplägg på de olika vandringarna. Jag uppskattade mycket att de 4 vandringsdagarna bjöd på olika upplevelser med olika upplägg och fantastiska utsiktspunkter. Intressant med de historiska inslagen vid besök i kloster och kapell och i dina historiska berättelser under vandringarna, fortsätt med dem! Toppen att dagsvandringarna avslutas med besök i någon bergbys taverna med god genuin grekisk mat och ett glas kallt vitt vin, som vi förtjänat efter en del utmaningar under vandringarna i bergen. Jag gillade verkligen känslan av att få en del utmaningar under vandrandet.
Du är rutinerad och lyhörd för mig som vandrare under dagarna! Kände mig aldrig obekväm. Jag återvänder gärna för nya vandringar i bergen på sydöstra Kreta med dig som guide!
Gudrun Nordin

Jag är så nöjd med våra vandringar och trevliga måltider. Jättefint att komma ut i byarna och besöka restauranger där. Vandringen tvärs över Kreta var underbar och väldigt kul att få ett skriftligt bevis på denna bedrift. Jag är 100 % nöjd.
Lotta Lalér

Är ni sugna på att vandra på Kreta vill jag gärna rekommendera er att kontakta Ia Löfquist på sydöstra Kreta. Ia har under flera år letat upp och skapat sina egna leder. Jag vandrade med Ia under 4 dagar i slutet av september. Över berg och dalgångar med alla vildväxande och doftande örter, genom bergsbyar där vi även stannade till och rastade, vi besökte kloster och jag fick se en sida man nog lätt kan missa om man inte har med en guide. Ia är påläst om det mesta och det var en avslappnad skön stämning när vi gick. En av dagarna korsade vi Kreta och detta firade vi med middag på kvällen och mottagande av diplom.
Tove Wellrath Hasslebäck

Det är en ofantlig lycka att fått kommit i kontakt med Ia som tog mig med på mitt livs vandring – från Libyska havet i söder till Egeiska havet i norr. En vandring längs med grusvägar som förgylldes av kapell och små byar, som tog oss högt upp så det bördiga slätten kunde breda ut sig och bergen torna upp sig på motsatt sida. Så fantastiskt att bara få gå och insupa allt och veta att Ia tog mig tryggt tvärsöver ön.
Jag kommer tillbaka och då ska hon få ta mig högt upp i bergen. Jag längtar redan.
Jeanette Riis

Jag tycker det har varit en toppenvecka! Du är superb som vandringsledare och du kan dina stigar. Jag har trivts väldigt bra i ditt sällskap och tyckte att vandringarna var härliga. Jag kommer gärna tillbaka och vandrar med dig, kanske på nya vägar?
Karin Jönsson

I september packade vi väskorna för en veckas vandring på Kreta. Vi gick från kust till kust, pilgrimsvandring, över berg och genom byar. I kapellen längs vägen tände vi ljus, reflekterade och svalkade oss i skuggan. Tack Ia för en underbar vecka! Vi kommer gärna tillbaka!
Annika och Torbjörn Sundell

Tänker att jag efter fantastisk vandring med Ia på östra Kreta vill rekommendera den här vandringen till alla som funderar på att vandra. Jag har sett den mest ljuvliga natur och inandats härlig bergsluft. Ia kan det här och hon anpassar vandringen till allas belåtenhet. Som sagt “åk till Kreta och vandra med Ia”. Du får en livsupplevelse, jag lovar.
Ulla Karin Rosvall

Ia ger mig trygghet på vandringen. Själv har jag ingen känsla för åt vilket håll jag går och har gått vilse två gånger. Jag skulle aldrig våga vandra ensam. Dessutom håller hon den hastighet som passar mig. Med Ia vet jag att jag kommer fram till rätt plats.
Ylva Öhlund

Det var en underbar vandringsvecka med dig. Den dagen vi gick högt i bergen och sedan brant nedför på serpentinvägar var botaniskt mest givande med en mängd intressanta arter. Det är en oerhört skön känsla att vara ute i guds natur och vandra. Det gav mersmak! Jag återkommer gärna till dina vandringsturer, du är en ansvarsfull och mycket påläst vandringsguide. Din hemsida är mycket bra och informativt utformad. Kontakten med dig innan beslut att vandra var mycket god. Bokningen av resan var mycket bra.
Elisabeth Enbom