Om mig och länkar

Jag heter Ia Löfquist och är från Skåne. Livet förde mig till Ierapetra på sydöstra Kreta i slutet av 80-talet och jag kände direkt att detta är min plats, här hör jag hemma. Så ofta jag haft möjlighet har jag åkt hit och under senare år blev besöken längre.

Efter en tid som arbetssökande började jag fundera över min tillvaro. Det var helt enkelt dags för en rejäl förändring! Sedan några år tillbaka är Kreta min bas med regelbundna nedslag i den skånska myllan.

Att vistas i naturen har alltid spelat en stor roll i mitt liv fast på olika sätt. För ett antal år sedan började jag vandra och har inte slutat än. Jag är övertygad om att det är viktigt att då och då stanna upp i tillvaron, släppa loss tankarna och bara njuta av allt vackert omkring oss. Vandring betyder av- och bortkoppling som ger lugn, styrka och energi. Och att njuta av allt vackert i naturen!

Min bakgrund, vandringserfarenhet och kännedom om områdets historia och kultur blir en rik och bra kunskapsmix som jag gärna delar med mig av!

Länkar

Intervju i Kvällspostens juldagsbilaga om vandring på Kreta.

Intervju i Expressens söndagsbilaga om när jag bytte spår i livet.

Intervju på reseföretaget Apollos blogg om mig och att vandra på Kreta.

Intervju på hemsidan Hus i Grekland – en sida om att bygga, köpa eller hyra hus.

SMUL – tidning med massor av intressant läsning om språk, människor som bor utomlands mm och i detta nummer är vi några entreprenörer som presenteras (börjar på sid 20).

Min blogg iamittilivet är utvald av Expressens ”Allt om resor” som en av de 12 bästa resebloggarna.

Vandringsprofil och gästbloggare på Vandringsguiden

I Friluftsguiden på utsidan.se

En av många upplevelser på hittaupplevelse.se

Coachad av Camilla Lebert Hirvi i samband med livsförändring och företagsstart, jag dyker upp i introduktionsfilmen på Camilla Lebert Hirvi

På sociala medier: Facebook