Om mig

Jag heter Ia Löfquist och är från Skåne. Livet förde mig till Ierapetra på sydöstra Kreta i slutet av 80-talet och jag kände direkt att detta är min plats, här hör jag hemma. Så ofta jag haft möjlighet har jag åkt hit och under senare år blev besöken längre.

Efter en tid som arbetssökande började jag fundera över min tillvaro. Det var helt enkelt dags för en rejäl förändring! Sålde och skänkte mina ägodelar, bokade flygbiljett och startade mitt företag Löfquist Solutions. Sedan några år tillbaka är Kreta min bas med regelbundna nedslag i den skånska myllan.

Att vistas i naturen har alltid spelat en stor roll i mitt liv fast på olika sätt. För ett antal år sedan började jag vandra och har inte slutat än. Jag är övertygad om att det är viktigt att då och då stanna upp i tillvaron, släppa loss tankarna och bara njuta av allt vackert omkring oss. Vandring betyder av- och bortkoppling som ger lugn, styrka och energi. Och ibland kommer då lösningar och beslut “av sig själv”.

Min bakgrund, vandringserfarenhet och kännedom om områdets historia och kultur blir en rik och bra kunskapsmix som jag gärna delar med mig av!

Min bakgrund

Jag har jobbat inom olika områden i olika roller som t ex utbildare, handledare, administratör, IT. För mig har det varit roligt och berikande att göra olika saker, jag fick lära mig mycket och utvecklas. Alla människor jag mött har på olika sätt bidragit till den jag är idag och det jag tror på.

I bagaget finns utbildning till personalutvecklare och magisterexamen i pedagogik. Plus en del annat från teaterskola till antikens historia – det finns ju så mycket som är intressant! Andra stora intressen är bland annat fotografering, skriva och musik.