Vandringsglimtar med video

Rulla ner eller klicka på länk för att komma till önskad vandringsglimt!
Nr 1 Följ med ut i bergen i början av februari!
Nr 2 Bland mandelblom och fågelkvitter
Nr 3 Frukostdags!
Nr 4 Följ mig bortåt vägen
Nr 5 Vandring på sydöstra Kreta (bildspel)

Nr 1 Följ med ut i bergen i början av februari!

Jag har inte redigerat ljudet eller lagt på musik för jag vill ge dig en möjlighet att lyssna på tystnaden.

 

Nr 2 Bland mandelblom och fågelkvitter

De första vårtecknen är mandelträdens blomning och att fåglarna vaknar till liv. Här en tidig morgon i februari, solen är uppe men ännu inte över bergen. Mandelträden är som vita tussar i det gröna och fåglarna upptagna med morgonskvallret.

 

Nr 3 Frukostdags!

Tidigt en morgon medan solen fortfarande försökte komma över bergen hittade jag en fin frukostplats. Utsikt över berg, himmel och i fjärran några byar på en sluttning. Nedanför min slänt låg en gård där ljudnivån signalerade att något var på gång. Det var frukostdags för getterna och fåren! Nästan öronbedövande bräkande medan de fick vara åskådare till serveringen. När de släpptes in avtog bräkandet alltmer och klockpingel tog över. Till slut var det nästan helt tyst, bara de som hade svårt att hitta en plats vid foderbordet gav ifrån sig lite ljud. Efter maten skulle de bli utsläppta i bergen. Jag packade ner min tomma frukostlåda, tackade tyst för glimten och vandrade iväg på mitt håll.

 

Nr 4 Följ mig bortåt vägen

Landskapet är fullt av små vägar. Ibland väljer man fel väg och får gå tillbaka. En del vägar tar slut i en olivlund eller vid ett hus. Eller i ingenting. Andra vägar leder någonstans. Upp och ner. Vidare. Framåt.
Luta dig tillbaka och njut av en stund i Kretas vackra landskap! Följ mig bortåt vägen…

 

Nr 5 Vandring på sydöstra Kreta (bildspel)

En vandring bjuder på många upplevelser. Ute i naturen och i landskapet händer det något hela tiden och det finns alltid mycket att njuta av. Så jag satte ihop ett bildspel av stunder och ögonblick från vandring på sydöstra Kreta. Luta dig tillbaka och följ med!