Förutsättningar för vandring

Genom att vandra med vandringsledare kan du koppla av, behöver inte oroa dig för att gå vilse och får uppleva gömda små pärlor. Jag har genom åren samlat på mig ett bra utbud av personliga och unika vandringar. Vi vandrar tillsammans med utrymme för var och en.

Vandringarna utgår från Ierapetra på sydöstra Kreta så under vandringsveckan bor du på samma hotell eller lägenhet. Oftast börjar och/eller slutar en vandring med buss eller taxi.

Vi vandrar inte i raviner eller klättrar utan följer småvägar (oftast grusvägar) och större stigar. De flesta vandringarna är uppe i bergen.

Halvdagsvandring är cirka 4 tim, heldagsvandring cirka 6 tim. Vi börjar så tidigt som möjligt för att få minst vandringstid under den varmaste tiden på dagen, det vill säga eftermiddagen.

Var och en tar med dryck och matsäck på vandringen.

Vandra i berg innebär branta mot- och medlut, främst belastning på fötter och knän. Det varmare klimatet kan vara tröttande. God hälsa och kondition är nödvändigt och uthållighet är viktigare än styrka. Du behöver inte vara någon avancerad vandrare, men det är bra om du är van vid att vara i rörelse under några timmar till exempel genom att ha vandrat tidigare.

Kontakta mig om du har några frågor!