Var lite crazy!

Går du i funderingar över en förändring av livet eller tillvaron? Eller har något förändrats som du inte vet hur du ska hantera? Ibland går vi vilse, ibland står det bara stilla. Allt har man provat och andra kanske säger att det inte går. När jag beslutade mig för att sälja allt, lämna arbetslösheten, flytta och starta företag skakade en del på huvudet, andra trodde att jag skämtade. Och några tyckte det var så rätt och riktigt.

tibet6_masculincom

Bild: www.masculin.com

När jag skulle starta mitt företag behövde jag inspiration och idéer, tips och råd. Affärsidé – oj, så svårt. Läste och lyssnade på allehanda gurus och förståsigpåare. Och en del andra. Till slut kändes det lite trångt, upprepning var vanligare än nytt och fräscht, språket ungefär detsamma. Det blev lite tråkigt, lusten började tyna bort. Jag kom till den där punkten när det känns trängre och trängre. Jag behövde tänka nytt och annorlunda, plöja upp nya tankebanor. Men hur?

In med inspiration, riv ner murar och trösklar i hjärnans vindlingar för att släppa in luft och ljus. Och det kan andra hjälpa till med genom att vara bollplank, dela med sig av sina erfarenheter och de får gärna vara från andra områden. En annan hjälp är att leta litteratur och intryck utanför det givna ämnet. Tänk om jag tidigare snubblat över den här boken, vem vet hur företaget då sett ut idag! Fast…det är ju aldrig för sent…

tibet

Bild: www.bokus.com

På många sätt en lärobok!

Det här blir lite kryptiskt för jag vill inte avslöja handlingen, men ur den roliga och händelserika historien kan vi plocka ut det som behövs för att våga ta ett steg, för att tänka annorlunda. Helt enkelt vara lite crazy!

Två kamrater slår sig samman. Den ene kläcker idéer på löpande band och utan några spärrar medan den andre tar hand om det praktiska och markkontakten. Precis de två sidor som jag tror att vi alla behöver för att hitta balans och må bra. De behövs också för att se helheten så man inte fastnar på några detaljer.

tibet4_safianmediationcom

Bild: www.safianmediation.com

Vara orädd – de kastar sig ut i världen på en lång resa och inte till det enklaste resmål. Det mesta ordnar sig, de får nya vänner och klarar ut olika situationer. Det gör vi också, vi klarar mer än vi tror även i vardagen. Våga försöka, göra ”fel” och förkasta eller börja om!

Öppna sinnen – de möter många konstigheter och saker som de inte stött på tidigare. Genom att observera, tänka, diskutera och försöka förstå lär de sig nya saker och synsätt. Så spännande!

Målet – det mål de hade från början justeras under resans gång för att bli ett annorlunda mål än från början. Det blir tydligt att resan varit en lärotid och att den var nödvändig för att det skulle bli bra till slut. Så borde det vara för alla. Vi vill så gärna nå fram att vi glömmer bort att ta in resan och att välja nya vägar även om de verkar leda bort från målet. Undrar hur många möjligheter vi missar?

Ta hjälp – för kamraterna är det självklart att ta hjälp av och ge hjälp till andra. Det borde det vara för oss alla, ensam är inte stark. Och när vi hjälper och stöttar varandra kan vi också lära av varandra, få nya erfarenheter.

Inspiration – de ger till varandra, bollar tankar, tänker stort och nytt. Och de inspirerar två personer som inte är med på resan, men som i högsta grad bidrar till slutprodukten. Det visar att det vi gör sprider sig som ringar på vattnet och att lösningar kan finnas närmare än vi tror.

Finurlighet – om de inte kan lösa ett problem så börjar de genast fundera på hur de kan ta sig runt det som t ex Dalai Lamas sekreterare.

2

Foto: Ia Löfquist

Och att inte backa för nya tankar och idéer hur tokiga de än kan verka. Det vi ser idag tyckte många var tokigt i starten, men någon bet sig fast, vågade tänka annorlunda, lyckades nå fram. Nu menar jag inte att du och jag måste uppfinna något nytt och banbrytande eller utföra stordåd i världen. Men om jag tänker efter lite så är det nog det jag menar, vi kan ju göra det i våra egna liv!

Till sist

Läs boken, skratta och njut! Ta med dig känslan från boken och våga vara lite crazy. Det blir i alla fall roligare!

tibet2

Bild: www.pinterest.com

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *