Vandringsvecka

Vandringarna utgår från Ierapetra på sydöstra Kreta så du bor på samma hotell under vandringsveckan. Oftast börjar och/eller slutar vandring med buss eller taxi.

Nedan finns information om datum och program. Information om förutsättningar, utrustning mm finns i menyn ovan under Praktisk info.vandra vandring kreta vandringsvecka

Vandringsveckor

Vandringssäsong: början av september – mitten av juni.
Kontakta mig för aktuella datum 2017 och 2018!
Mer information om Resa och boende (klicka på länken)!

Program för vandringsvecka
(tidsangivelserna baseras på lugnt tempo och pauser är inkluderade)

Kontakta mig om du vandrat med mig tidigare så får du ett annat program!

Dag 1 – ankomstdag.

Dag 2 – Taxi till bergsby där vi vandrar upp till kapell och storslagen vy. Vi vandrar över bergen ner till by där vi äter lunch och åker taxi tillbaka till Ierapetra. En halvdagsvandring för att känna på mot- och medlut samt värmen. (cirka 4 tim)
Gemensam middag på kvällen (frivilligt).

Dag 3 – Idag ska vi korsa Kreta! Vi vandrar från Ierapetra genom olivlundar till första byn. På småvägar och bygator, med fikastopp i en by, tar vi oss norrut till Pachia Ammos vid Mirabellobukten där vi äter lunch på strandpromenaden. Buss/taxi tillbaka till Ierapetra. (cirka 5 tim)
Middag i bergsby på kvällen (frivilligt).

Dag 4 – egen dag. Tips på utflykter lämnas gärna!

Dag 5 – Taxi till startpunkt där vi tar samma väg som pilgrimerna upp till kloster. Vi besöker klostret om det är öppet. Efter det går vi, som munkarna, över bergen till nästa kloster. Sedan bär det nedför till by där vi äter lunch. Taxi tar oss tillbaka till Ierapetra. (cirka 5,5 tim + tid för klosterbesök)

Dag 6 – Taxi tar oss upp till bergsby där vi startar vår vandring över bergen. Vi passerar små odlingar, går in bland pinjeträd och njuter av fina vyer. På kafenion i liten by äter vi en lätt lunch. När benen vilat klart tar vi en annan väg genom pinjeskog och över bergen igen för att återvända till startpunkten. Därifrån åker vi taxi till Ierapetra. (cirka 5 tim + lunchstopp)
Gemensam middag på kvällen (frivilligt).

Dag 7 – avresedag.

Med reservation för ändringar.