Sommartid = funderartid!?

Blir du som jag lite trött? Det är så många uppmaningar och ”kloka ord” som fladdrar omkring. Visst kan de uppmuntra och peppa, men det kan vara svårt att filtrera och sortera. Ibland blir det liksom för mycket av det goda, det som skulle ge en liten knuff och mer lust blir ”måste”, ”skall” och ”rätt”.

Hitta dig och ditt!

Så är midsommar över och många har börjat sin ledighet. Kanske du är en av dom? För många snurrar tillvaron lite saktare på sommaren. Vi njuter av stranddagar och grillkvällar. En god bok på verandan i kvällningen eller en slummer i hängmattan. Nu finns också tid att fundera, reflektera.

Passa på att i lugn och ro titta bakåt – nu – framåt! Försök att låta tankarna gå runt fritt och förutsättningslöst.
Hur hamnade du där du är idag? Hur ser din tillvaro ut? Finns det något du vill ändra på? Kanske vända upp och ner på alltihop!
Vad vill du istället? Vad har du för drömmar och önskningar? Möjligheter, kunskaper? Begränsningar, hinder? Vad sätter igång dina livsandar?

Titta igen på bilderna ovan! Tänk på att det är vad andra tycker att du ska göra, hur andra tycker att du ska agera. Men vad tycker du? Vad är rätt för dig och dit du vill?

Skala bort allt som andra tycker, försök vara ärlig och rak mot dig själv. Att se saker som de verkligen är kan vara svårt, men också vara grunden att bygga vidare på. Och man kan och får göra det med en glimt i ögat:

En negativ person ser ett halvtomt vattenglas.
En positiv person ser ett halvfullt vattenglas.
En realistisk person slår i två skvättar whisky,
lägger i tre isbitar och säger skål!
(okänd)

Känns det snurrigt? Så bra! Du behöver inte komma fram till någonting, inte göra upp en handlingsplan, inte prestera. Bara detta att du börjar fundera är ett steg på vägen till….ja, det visar sig.

Jag har varit där själv, har nått egna mål, utvärderat, funderat vidare och satt nya mål. Delar gärna med mig av mina erfarenheter och inspirerar andra. Härligt att få träffa alla sköna människor, ta del av funderingar och kunna hjälpa en bit på vägen. Vi inspirerar varandra!

Jag skrev i ett tidigare blogginlägg att jag inte vill sitta i gungstolen och ångra vad jag inte gjort i livet. Har funderat på det, tror att det blir lite ensamt så det här är min nya ”målbild”:

Glädje

Nu ska jag inte ta upp mer av din tid. Stäng av datorn, blicka ut i fjärran och släpp loss tankarna!

 

Jag har ett sommarerbjudande som du kan läsa mer om här.

bild vänster: ettnyttliv.com
bild höger: mimzzan.blogg.se
foto: Xacobe Casal http://www.flickr.com/…/xacobecas…/4665257539/in/dateposted/

En reaktion på “Sommartid = funderartid!?

  1. Pingback: Planera - trist och fyrkantigt!? En nödvändighet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *