Om mig

Jag heter Ia Löfquist, född i Skåne där jag bott förutom perioder i Stockholm och Genève. Livet är en resa och det förde mig till Ierapetra på Kreta. Jag kom hit första gången i slutet av 80-talet och kände direkt att detta är min plats, här hör jag hemma. Så ofta jag haft möjlighet har jag åkt hit och under senare år blev besöken längre.

Efter en tid som arbetssökande började jag fundera över min tillvaro. Det var helt enkelt dags för en rejäl förändring! Sålde och skänkte mina ägodelar, bokade flygbiljett. Sedan några år tillbaka är Kreta min bas med regelbundna nedslag i den skånska myllan.

Viktigt för mig: natur och människor

Att vistas i naturen har alltid spelat en stor roll i mitt liv fast på olika sätt. För ett antal år sedan började jag vandra och har inte slutat än. Jag är övertygad om att det är viktigt att då och då stanna upp i tillvaron, släppa loss tankarna och bara njuta av allt vackert här och nu. Och ibland kommer då lösningar och beslut ”av sig själv”. Vandring betyder av- och bortkoppling som ger lugn, styrka och energi.

Mitt intresse för människor, utbildning och utveckling, olika kulturer och samverkan har följt mig och ligger mig varmt om hjärtat. Jag tror på individens förmåga att klara av förändring, problem och kriser och ser individer som lärande varelser vilket betyder ständig utveckling och växande.

Så varför inte kombinera de båda genom att jobba som vandringsledare?!

Min bakgrund

Jag har jobbat inom olika områden i olika roller som t ex utbildare, handledare, administratör, IT. För mig har det varit roligt och berikande att göra olika saker, jag fick lära mig mycket och utvecklas. Alla människor jag mött har på olika sätt bidragit till den jag är idag och det jag tror på.

I bagaget finns utbildning till personalutvecklare och magisterexamen i pedagogik. Plus en del annat från teaterskola till ekonomisk historia – det finns ju så mycket som är intressant!

Min bakgrund, vandringserfarenhet och kännedom om områdets historia och kultur blir en rik och bra kunskapsmix som jag gärna delar med mig av.