Ett upprop för varenda unge.

Jag tror på oss människor och vår inneboende kraft, godhet och kreativitet. Att fly är kanske det mest omtumlande och omvälvande någon kan göra och kräver mycket initiativ och beslutsamhet. Medmänsklighet handlar bl a om att räcka ut en hand och hjälpa någon annan. Tycker jag i alla fall. Du och jag kan inte lösa världens alla problem, men vi kan göra vår del som medmänniskor. Och flera delar blir en stor hög!

Flyktingströmmen skapar svåra situationer på olika platser och givetvis framför allt för människorna som är på flykt. Vi ska komma ihåg att det är en liten ström som ger sig långt iväg, de flesta flyr inom sitt land eller till grannländerna. Det behövs givetvis lösningar på konflikter och liknande i ett längre perspektiv, men det mest akuta, det som händer idag, måste vi göra något åt nu och vi kan alla bidra.

Ditt bidrag kan hjälpa på flera sätt. Organisationer som UNICEF kan intensifiera sitt arbete vilket också avlastar lokala organisationer och myndigheter. Jag bor på Kreta och det är till stor del till Grekland som flyktingarna från öst först anländer. Som du säkert vet är Grekland ett land i ekonomisk kris, men de gör så gott de kan, många frivilliga personer och lokala organisationer gör ett fantastiskt arbete.

Som ”enmansföretagare” har jag inga resurser att utmana andra företag eller liknande, men ”alla kan göra något”. Ett av mina bidrag är att sprida information om att läget är akut och att UNICEF behöver vårt stöd för att kunna hjälpa. Anledningen till just UNICEF är att jag är ”Bloggare för varenda unge”. Med tanke på hur många som bloggar, använder sociala medier osv så är det ett effektivt och smidigt sätt att nå ut med information till så många som möjligt. Du kanske också bloggar och är intresserad av att bli UNICEF-bloggare? Anmäl dig här!

UNICEF går nu ut med kampanjer för att dels få in pengar för att hjälpa i det akutläge som råder, dels få in namnunderskrifter för att trycka på Europas regeringar.

Kämpa för barn på flyktge en gåva

30 miljoner barn befinner sig nu just nu på flykt i Europa och övriga världen. Som alltid i katastrofer är det barnen som drabbas hårdast. UNICEF finns på plats med katastrofinsatser både i de konfliktdrabbade länderna, i flyktinglägren och på flyktvägen. Men behoven är fortsatt stora. Rädda barns liv, ge en gåva på unicef.se eller sms:a LIV till 72900 för att skänka 100 kronor. Du kan också swisha en gåva till barn på flykt, nummer 123-024 00 36 (rekommenderad summa: 100 kr).

Eller kanske du vill starta en egen insamling via sociala medier, en förening, en arbetsplats el likn? Läs mer här!

Europas regeringar måste ta sitt ansvar för barnenunicefs krav

Stöd UNICEF:s krav:

  • Rädda liv
  • Öppna lagliga vägar
  • Följ barnkonventionen

genom att skriva under för barnen på flykt, här är länken till namnunderskrift:  bit.ly/skriv-under

(vissa textavsnitt från UNICEF)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *